BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Daško Milinović Radio
Pol: Mesto događaja:
Muški Novi Sad
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak Radio 021/N1
Opis situacije:
28.12.2018. - Daško Milinović, radijski voditelj, priveden je zbog sumnje da je pretio narodnom poslaniku. On je objasnio da su ga policajci u četvrtak priveli na informativni razgovor, nakon čega mu je određen pritvor od 48 sati. Naveo je: "Na sreću, nije trajalo 48 sati, odveli su me u Beograd, u Odeljenju za visoko-tehnološki kriminal sam dao iskaz. Ujutru su me izveli pred tužioca i potom pred sudiju. Dao sam iskaz pred tužiocem da smatram da je cela stvar smešna, objasnio o čemu se zapravo radi i da je to jedna politička brljotina. Posle toga sam isto ponovio i pred sudijom, koji je na svu sreću bio razuman, i ja sam prilično lepo izneo ceo slučaj i čovek me je razumeo".
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:
29.12.2018. - NUNS i NDNV su javno reagovali i istakli da smatraju da privođenje poznatog radijskog voditelja Daška Milinovića predstavlja demonstraciju političke sile i još jedan dokaz da su policija i tužilaštvo batina u rukama Srpske napredne stranke.

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: