BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Novinar N1 TV N1
Pol: Mesto događaja:
0 Beograd
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak N1
Opis situacije:
Na pitanje novinara N1 kako, na kraju godine, vidi atmosferu u medijima i nedavne pretnje novinarima, skidanje emisija iz programskih šema pojedinih televizijskih stanica i privođenje novinara Daška Milinovića, zbog sumnje da je preko Tvitera pretio poslaniku SNS-a, umesto odgovora je usledilo: Vučić: Što ne kažete narodu šta je rekao? N1: Pa, nisam ja tu da to govorim, ja Vam postavljam pitanje. Vučić: A niste? A ne znate šta je rekao? N1: Molim Vas, ako možete da odgovorite, dakle kako... Vučić: Ja vas pitam: ne znate šta je rekao? Kažite narodu pošto pričate o privođenju novinara taj čovek. N1: Pa, evo recite Vi ako znate. Vučić: Neću. Hoću vas da pitam. Ja ću da kažem, ne brinite. N1: Ja neću reći, to je kolega moj, nema razloga da... Vučić: Nećete da kažete, zašto? Stidite se? N1: Ne, nego nema razloga da ja prenosim, ako možete da mi odgovorite. Vučić: Donesite mi citat. Rekao mu je između ostalog: "vepru jedan, vrtećemo te na ražnju" Molim Vas da mi pronađete to, neću da završim dok mi ne pronađete citat. Da ljudi u Srbiju čuju šta je to što Vi štitite i za šta se zalažete!"
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: