BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Budimir Ničić On-line
Pol: Mesto događaja:
Muški Gračanica
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak NUNS/UNS
Opis situacije:
13.02.2019. - Ispod teksta „Neprijatnost ili šala“ koji je objavila GracanicaOnline.Info na svom Fejsbuk nalogu objavljen je i komentar „Jadan si ti Ničiću Ameri te plaćaju da uništavaš sve što je Srpsko!!! Krvavi dolari koje si dobio su od prodaje organa otetih i poklanih Srba!“. U tekstu koji je bio povod citirane uvrede objavljena su saopštenja uredništva RTV Gračanice i političke stranke Srpska lista, kao i Ničićev odgovor na saopštenje RTV Gračanice. RTV Gračanica je navela da je novinarka tog medija Dragana Stanojević na protestu „1 od 5 miliona“ „doživela neprijatnost“ od Budimira Ničića koji joj je rekao "slikaj, slikaj, pa odmah da pošalješ Vučiću“. Ničić je za UNS izjavio: "Tačno je da sam u šali koleginici Dragani Stojanović rekao slikaj, slikaj, pa odmah pošalji Vučiću, jer je mene i kolege upadljivo fotografisala i zbog čega sam joj se javno izvinio”.
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:
13.02.2019. - NUNS je javno osudio uvredljive i nergumentovane optužbe koje su novinaru Budimiru Ničiću upućene putem društvene mreže.

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: