BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Novinarka N1 TV N1
Pol: Mesto događaja:
Ženski Beograd
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak N1
Opis situacije:
25.02.2019. - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je u Skupštini Beograda pričajući o kupovini između 210 i 230 autobusa za gradski prevoz, rekao da će Grad uzeti kredit od 35 miliona, a da će 10 miliona dinara dati GSP iz sopstvenih prihoda. Nakon što je novinarka N1 postavila Vesiću pitanje umesto odgovora Vesić je rekao: N1: Koliko novca od jarbola i od onog koji je potrošen za rasvetu je moglo da se kupi autobusa? Vesić: Pošto ni to ne znate i to moram da Vam objasnim i to moram da Vas naučim. Da biste znali koliko će... N1: Gospodine Vesiću, je l' možete pristojno da odgovarate na pitanja. Dakle, ja nisam Vaš politički protivnik, ako Vam nedostaje opozicija u sali nemojte sa mnom da se raspravljate. Vesić: Ali morate Vi pristojno da postavljate pitanja. N1: Ja Vam vrlo pristojno postavljam. Vesić: Vi ste već sedam pitanja i svaki put ste me prekinuli. Znači ja Vas molim, 'ajmo da završimo... N1: Odgovarate pet minuta na svako pitanje i nisam Vas nijednom prekinula. Vesić: Ja znam da Vi volite da ja nemam odgovor. Ali ja na žalost Vašu imam odgovor na svako pitanje. N1: Odgovorite mi na postavljeno pitanje. Vesić: Što se tiče jarbola, koliko će koštati jarbol, to ćete saznati kad se završi tender. Dođite na otvaranje tendera i tad ćete znati koliko košta jarbol. Hvala. N1: Ali znamo koliko košta rasveta. Vesić: Ne znate. Ne znate koliko košta rasveta. N1: Jako dobro znamo, sabrali smo. Vesić: Dobro, objavite.
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: