BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Novinarka N1 TV N1
Pol: Mesto događaja:
Ženski Beograd
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak N1
Opis situacije:
18.01.2019. - Na sednici Nacionalnog konventa o EU, kada je novinarka N1 pitala šefa delegacije EU Sema Fabricija da prokomentariše činjenicu da niko od predstavnika Vlade Srbije nije pomenuo temu slobode medija, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ušla je verbalni sukob sa novinarkom. Ministarka je na kraju rekla: "Da li mislite da je neumoljivo potrebno da pomenem slobodu medija zato što vi to želite? Sloboda medija znači da mogu da vam odgovorim na način na koji ja mislim da treba".
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:
24.01.2019. - NUNS i NDNV su javno osudili bahato ophođenje državnih funkcionera prema novinarima i nastavak pritiska vlasti na medije. Pozvali su javne funkcionere da prestanu sa pritiscima diskriminacijom novinara i medija i naglasili su da svi akteri na javnoj sceni moraju da poštuju kulturu govora i dijaloga i da na taj način svojim primerom pokažu da poštuju demokratske vrednosti za koje se deklarativno zalažu.

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: