BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Žana Bulajić RTV Radio televizija Vojvodina
Pol: Mesto događaja:
Ženski Novi Sad
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak NDNV
Opis situacije:
06.03.2019. - Novinarka Žana Bulajić je prilikom izveštavanja o preuzimanju Aerodroma “Nikola Tesla” od strane francuskog Vansija u direktnom uključenju u Dnevniku u 17 časova navela notornu činjenicu da javnost još uvek nije upoznata sa sadržajem ugovora o koncesiji koji je država sklopila sa tom francuskom kompanijom. Kako navodi Nezavisno društvo novinara Vojvodine, nakon tog izveštaja ona više ne dobija novinarske zadatke i to bez ikakvog obrazloženja rukovodilaca i urednika, već joj je samo usmeno saopšteno da nisu bili zadovoljni načinom na koji je izveštavala o pomenutom događaju. NDNV navodi ida je neizvestan radni status Žane Bulajić, koja je u dopisništvu RTV-u angažovana posredstvom agencije Ninamedija. Na tom radnom mestu je od 18. novembra prošle godine, na osnovu ugovora sa Ninamedijom koji je potpisala tek 1. decembra. Iako je taj ugovor istekao 31. januara, u RTV-u su nastavili da je angažuju sve do 13. februara, a u Ninamediji su joj usmeno rekli da je to uobičajena procedura i da će naknadno potpisati novi ugovor. To se ipak još uvek nije desilo.
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: