BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Dušan Vojvodić On-line Za media
Pol: Mesto događaja:
Muški Zaječar
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak UNS
Opis situacije:
27.03.2019. - Urednik produkcije „Za media“ Dušan Vojvodić obavestio je Udruženje novinara Srbije (UNS) da je, nakon što su novinari ove produkcije održali konferenciju o incidentu u kojem su u subotu u „Noćnom klubu 54“ nasilnici teško povredili maturanta Borisa Brnzanovića, došla interventna policija sa nalogom da mu oduzmu oružje. Dušan Vojvodić je izvajio UNS-u: „Bio sam u šoku kada su sinoć došli policajci da mi traže oružje, a koje je u mom vlasništvu od ’91. godine. Pripremaju scenario kao i sa Milanom Jovanovićem kome je prošle godine zapaljena kuća, nakon što je na portalu ‘Žig info’ pisao o zloupotrebama u Opštini Grocka“. Dalje je naveo: „Umesto da me zaštiti, zato što je u incident o kojem pišem upletena moćna ekipa, policija dobija nalog da mi oduzme oružje. Inače, nakon pisanja o incidentu dobijam imejlove da su policijski službenici povezani sa ‘Noćnim klubom 54’“. Kako UNS navodi, nakon razgovora sa načelnicom Policijske uprave u Zaječaru Sanjom Dimitrijević policija je odustala od namere da oduzme oružje Vojvodiću.
Vlasti su obaveštene:
Da

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: