BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Verica Marinčić On-line Indjija cafe
Pol: Mesto događaja:
Ženski Inđija
Vrsta povrede: Izvor:
Fizički napad Cenzolovka
Opis situacije:
18.06.2019. - Nakon što su objavili fotografiju bahato parkiranog automobila ispred jedne pekare u Inđiji, vlasnik automobila je počeo da je uznemirava novinarku Inđija Cafe-a Vericu Marinčić. Najpre je kada je video u gradu dok je sedeo u jednom kafiću, pokušao da je polije vodom. Onda je seo na svoj motor i projurio tik pored nje, pratio je, ušao je u ulicu u kojoj živi novinarka i ispred njene kuće se ponovo zaleteo prema njoj, da bi u poslednjem trenutku naglo skrenuo. Nakon toga, isti muškarac je nastavio da uhodi novinarku. Potražio ju je u prodavnici u kojoj radi. Kada se pojavio, samo je zatražio čokoladicu. 03.07.2019. - Verica Marinčić je ponovo praćena i zastrašivana ispred svoje kuće. Prema njenim rečima, kada je izašla na ulicu, stvorio se iza njenih leđa muškarac u mercedesu beogradskih registarskih oznaka. Projurio je pored njene kuće, zatrubio je, vratio se u rikverc nekoliko metara, ponovo zatrubio i otišao. Ona nije mogla da kaže da li je reč o istoj osobi koja ju je uznemiravala u prethodnom periodu.
Vlasti su obaveštene:
Da

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:
21.06.2019. - NUNS je osudio događaj i zahtevao da policija i nadležno tužilaštvo istraže ugrožavanje bezbednosti novinarke i da protiv napadača preduzmu zakonom predviđene mere.

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: