BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Redakcija portala Kolubarske.rs On-line Portal Kolubarske.rs
Pol: Mesto događaja:
0 Valjevo
Vrsta povrede: Izvor:
Napad na imovinu Urednica portala Kolubarske.rs Darija Ranković, portal Cenzolovka
Opis situacije:
11.01.2020. - U noći između 10. i 11. januara 2020. godine nepoznate osobe provalile su u redakciju lokalnog portala Kolubarske.rs u Ulici vojvode Mišića u centru Valjeva.Iz kancelarija nije ništa vredno odneseno, međutim u obe prostorije fioke iz radnih stolova su ispreturane i dokumenta sa stolova su razbacana po podu. Nakon prijvavljivanja napada, policija je izašla na lice mesta i obavila uviđaj. Zasad nije sigurno kada se provala tačno dogodila, jer redakcija nije radila tokom praznika. Poznato je da su provalnici pajserom obili dvorišni prozor i nasilno ušli u objekat. Jelena Tomić, portparolka POlicijske uprave u Valjevu izjavile je za portal Cenzolovku da policija intenzivno traga na pronalasku počinilaca i da će tužilaštvu biti podnete krivične prijave za pokušaj teške krađe.
Vlasti su obaveštene:
Da

Od strane pripadnika MUP-a odmah po prijavi izvršen je uviđaj na licu mesta a prema izvorima predstavnici Policijske uprave u Valjevu najavili su i podnošenje krivičnih prijava za pokušaj teške krađe
Slučaj je procesuiran:
Da

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:
Novinarska udruženja su reagovala saopštenjima u kojima osuđuju napad na redakciju Kolubarske.rs pozivajući nadležne da u najhitnijem roku preduzmu sve radnje u cilju otkrivanja i kažnjavanja počinilaca.

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: