BAZENUNS.RS

 

NUNS: Hitno utvrditi ko je zabranio izveštavanje sa mesta pogibije dvojice radnika u “Beogradu na vodi”

14. 09. 2018.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zahteva da se najhitnije utvrdi po čijem nalogu je obezbeđenje gradilišta "Beograda na vodi" zabranilo novinarskim ekipama da snime mesto pogibije dva radnika.

“Verbalni delikt” u novom ruhu

13. 09. 2018. Vuk Cvijić safejournalists.net

U državi, kakva je Srbija, u kojoj su medijske slobode i novinari sve ugroženiji, predlaže se inkvizitorska krivična norma zbog koje bi pripadnici „sedme sile“ mogli da budu kažnjeni i sa tri godine zatvora.

NUNS osuđuje incidente sa novinarima na Kosovu

09. 09. 2018.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje napade na novinare tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i insistira da nadležni organi reaguju, pronađu vinovnike incidenata i sankcionišu napadače.

Dve reporterke Dojče velea napadnute na Kosovu

09. 09. 2018. MIM Novi magazin, Beta

Dve reporterke Dojče velea (DW) napadnute su danas tokom izveštavanja o blokadama puteva, ali su uspele da se vrate ka severu Kosova uz pomoć loknog stanovništva i policije, javlja Dojče vele na svom sajtu.

Početak suđenja po tužbi Popovića protiv KRIK-a odložen za januar

07. 09. 2018. Vera Barišić NUNS

Početak suđenja po tužbi ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) odložen je danas u Višem sudu u Beogradu za 17. januara sledeće godine jer se Popović nije pojavio zbog službenih obaveza.

NUNS: Ugrožena bezbednost Dina Jahića

31. 08. 2018.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) oštro osuđuje pretnje i zahteva od nadležnih organa da, u skladu sa zakonom, preduzmu sve mere protiv pojedinaca koji otvoreno pozivaju na linč Dina Jahića, urednika Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

NUNS: Podrška CINS-u i osuda sramnog Dodikovog napada na Jahića

23. 08. 2018.

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje sraman i potpuno neosnovan napad Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske na Dina Jahića, glavnog i odgovornog urednika Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

123456 Idi na stranu: