BAZENUNS.RS

 

24. 11. 2015. N1Komentari (0)

Država za dve godine nije rešila nijedan napad

Miroslava Milenović poslednja je u nizu žrtva napada nepoznatih napadača. Tokom prethodne dve godine pretučeno je nekoliko ljudi koji se bave javnim poslom i neretko kritikuju vlast. Međutim, svi ti slučajevi i dalje su nerešeni.

Ivan Ninić Foto: N1

Ivan Ninić Foto: N1

Haustori, štangle, napad po mraku - nadomak doma postala su uobičajena pretnja za one čija se reč prejako čuje. Na meti su bili profesori fakulteta, članovi Vlade, novinari. Napadači su pobegli u noć, a policija ih nikada nije našla. Pre tri meseca napadači su pobegli i pošto su pretukli Ivana Ninića, a policija ih još traži.

 

"Dobio sam nezvanične informacije iz policije da se ovo nije pomerilo od početka. Ja sam verovao u državu, verovao sam i premijeru koji me je pozvao i rekao da će istraga biti temeljna i efikasna, međutim, ministar policije se nije nijedanput oglasio", kaže Ivan Ninić.

 

Kada je u pitanju prebijanje novinara Davora Pašalića, njega premijer Vučić nije zvao. Ministar policije se oglasio, rekao da je istraga prioritet, pre više od godinu dana, formirao je radnu grupu, ali od epiloga ništa.

 

"Ja sam u Tužilaštvu bio u julu mesecu, u Trećem tužilaštvu, gde su me obavestili da je skoro 11 meseci moj slučaj bio u Višem tužilaštvu, koji ga je prosledilo Trećem i tek onda je počelo nešto da se događa. Ja sam dao izjavu, zatim sam išao u policiju gde su mi pokazali četvoricu osumnjičenih. Ja ih nisam prepoznao i od tada se ništa više ne dešava", kaže Davor Pašalić.

 

Na pitanje novinara napreduju li istrage o napadima - iz policije odgovora nema.
Kao ministar policije Nebojša Stefanović za sada nije pokazao mnogo uspeha u otkrivanju napadača na novinare. Međutim kad se javnosti obraća kao građanin - Stefanović često upravo novinare optužuje da vode hajku protiv države i premijera Aleksandra Vučića. 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar