BAZENUNS.RS

 

28. 02. 2017. Adam Santovac N1Komentari (0)

Loši uslovi u Infektivnoj, N1 nije dozvoljeno snimanje

Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin nije dozvolio televiziji N1 snimanje u Klinici za infektivne i tropske bolesti. Ideja je bila da se snime loši uslovi u kojima se leče pacijenti i u kojima rade doktori Infektivne klinike.

Naime, iako je profesor dr Đorđe Jevtović, načelnik odeljenja za HIV i AIDS pristao da govori za televiziju N1, Klinički centar Srbije nije odobrio razgovor.

 

Zvaničan odgovor koji je stigao iz Medija centra Kliničkog centra Srbije je: Iz tehničkih razloga nismo u mogućnosti da Vam odobrimo snimanje.

 

Sa gotovo identičnim slučajem televizija N1 se susrela i početkom februara. Tada direktor Doma zdravlja Vračar dr Miroslav Dmitrović, nije dozvolio ekipi N1 da snimi razgovor sa doktorkom opšte medicine Milicom Nikolić Urošević. Iako je doktorka želela da govori za N1 o problemima sa kojima se lekari susreću prilikom korišćenja novog sistema za zakazivanje pregleda IZIS, direktor Doma zdravlja nije dozvolio da snimimo izjavu u ordinaciji doktorke.

 

Direktor Doma zdravlja Vračar je zabranu snimanja obrazložio time što je doktorka Nikolić Urošević i predsednica Udruženja za zaštitu prava izabranih doktora opšte medicine Srbije.

 

U oba snimanja bilo je potrebno ukazati na probleme u zdravstvu, s ciljem da isti budu rešeni. Ipak, televiziji N1 nije omogućeno da izveštava o tim temama.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar