BAZENUNS.RS

 

07. 12. 2018. NUNSKomentari (0)

NUNS i NDNV: Gradonačelnik Kragujevca da se javno izvini novinarima

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije protestuju zbog uvreda koje je novinarima uputio gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

NUNS i NDNV zahtevaju od Nikolića da se javno izvini kragujevačkim novinarima i da se kao javni funkcioner prema svim medijima ponaša u skladu sa međunarodnim i domaćim standardima i normama. Ukoliko to izvinjenje izostane Radomir Nikolić će pokazati da je nedostojan funkcije koju obavlja.

 

Takođe, NUNS i NDNV pozivaju nadležne inspekcijske organe da preispitaju trošenje budžetskog novca u Kragujevcu.

 

Prema pisanju kragujevačkih medija, Radomir Nikolić dobrovoljno govori samo za Televiziju Kragujevac koja je odavno u nezakonitom pravnom statusu. Gradonačelnik je nedavno u emisiji tog medija koja je trajala približno sat i 45 minuta izrekao niz teških uvreda na račun “nekih medija” čije je novinare nazvao “žeton novinarima”.

 

Očigledno aludirajući na kragujevačke medije koji ne izveštavaju po njegovom ukusu, Nikolić je rekao da su to “nazovi novinari koji očekuju da im date po neki dinar, kako bi o vama pisali lepo”, te da mu “ne pada na pamet da nekom daje pare”. 

 

NUNS i NDNV podsećaju da je Kragujevac jedini grad u Srbiji koji četvrtu godinu za redom raspisuje javni konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima, kršeći tako Zakon o javnom informisanju i medijima bez ikakvih posledica.

 

S druge strane, Kragujevac je, prema pisanju medija, novcem građana namenjenim predškolskim ustanovama i školama u toku 2017. godine namirio sve dugove bivšeg vlasnika Radio televizije Kragujevac koji su premašili 150 miliona dinara.

 

NUNS – NDNV

Beograd-Novi Sad 7.12.2018.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar