BAZENUNS.RS

 

03. 05. 2017. NUNSKomentari (0)

NUNS prijavio Tužilaštvu pretnje zaječarskom novinaru Madžoskom

Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje pretnje koje su poslednjih dana upućene novinaru Vladu Madžoskom iz Zaječara.

 

Foto: Za media

Foto: Za media

NUNS je o pretnjama koje su kolegi Madžoskom upućene putem fejsbuka danas obavestio Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u skladu sa Sporazumom o saradnji i podizanju nivoa bezbednosti novinara, koji su potpisali Policija, Tužilaštvo i novinarska i medijska udruženja.

 

Vlado Madžoski je uveren da su pretnje usledile zbog serije njegovih kolumni koje je objavio na portalu Za media. On je pretnje prijavio zaječarskoj policiji, dok je njegov advokat danas tužilaštvu podneo privatne krivične prijave.

 

Kako je Madžoski izjavio za redakciju portala Za media, „pretnje i uvrede su mu preko Fejsbuka uputili Boško Ničić i grupa oko ovog političara, zbog objavljivanja tekstova o lokalnoj političkoj sceni u Timočkoj reviji i na portalu Za media“.

 

Redakcije Za media je danas osudila pretnje kolegi Vladu Madžoskom uz konstataciju da je ironično što se novinarima preti i na Svetski dan slobode medija.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar