BAZENUNS.RS

 

27. 08. 2014. NUNSKomentari (0)

NUNS zabrinut zbog ćutanja policije o prebijanju novinara Pašalića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izražava zabrinutost i nezadovoljstvo zbog činjenice da ni posle bezmalo dva meseca policija nije otkrila napadače na Davora Pašalića, urednika agencije FoNet.

Od kolege Davora Pašalića danas smo saznali da ni on nije obavešten o bilo kakvim novim detaljima u vezi sa istragom.Posebno onespokojava to što nije bilo odgovora ni posle ranijeg zahteva NUNS-a, od 10. jula, da MUP obavesti javnost o merama preduzetim kako bi se otkrili počinioci divljačkog prebijanja našeg kolege. NUNS a ni javnost nisu obavešteni čak ni o tome da li je ovaj slučaj prioritet u radu policije i istražnih organa.

“Dan nakon što sam se početkom avgust javno oglasio povodom činjenice da napadači nisu identifikovani ni posle mesec dana od napada, pozvali su me iz policije Novog Beograda da dođem na razgovor. Bio sam tamo 5. avgusta i tada su mi pokazali fotografije nekih nepoznatih ljudi a zatim i video snimak iz picerije u koju sam svratio pre neznatno pre napada. Međutim, ni taj snimak nije nekakav dokaz napretka u istrazi jer su isti pokazali mom sinu nekoliko dana posle napada. Dakle, nemaju, tačnije meni nisu saopštili ništa novo u vezi potrage za napadačima”, rekao nam je Davor Pašalić.

Pašalić dodaje i da je indikativno to što napadači definitivno znaju koga su napali i gde on živi, a da, s druge strane, on ne zna ništa o njima. 

NUNS pohvaljuje brzu i uspešnu akciju policije u slučaju jučerašnjeg napada na  fotoreportera dnevnog lista "Informer", kada je napadač veoma brzo identifikovan i predat tužilaštvu. NUNS zahteva da se i slučajem napada na urednika FoNeta istražni organi maksimalno angažuju, i da što pre javnosti predoče rezultate istrage, ma kakvi oni bili. 

Davor Pašalić je napadnut u noći 3. jula u blizini svog stana, priliko povratka sa posla. Njega su u novobeogradskom bloku 23, napala trojica mladića koja su mu tražila novac. Kada je odbio da im preda novac brutalno su ga pretukli, vređajući ga da je ustaša. Isti huligani su ga nešto kasnije ponovo pretukli. Pašalić je u napadu zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba i zadobio je modrice po telu, što je ustanovljeno na Vojnomedicinskoj akademiji.

 

Sekretarijat NUNS-a

Beograd, 27. avgusta 2014. 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar