Gašić će biti smenjen do kraja januara

Vučić je kazao da Gašić neće podneti ostavku, već da će tražiti njegovo razrešenje u Skupštini Srbije.

"Idem pred narodne poslanike, prisustvovaću raspravi, a 15 dana posle toga predložiću novog ministra pa ću onda opet u Skupštini Srbije braniti postavljanje novog ministra", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Premijer je dodao da smatra da je to častan, pošten, fer i odgovoran pristup.

"Drago mi je što to niko od mojih političkih protivnika i medijskih poslanika koji ih podržavaju to nije očekivao", rekao je Vučić.

Premijer je ranije najavio smenu ministra Gašića jer je uputio seksistički komentar novinarki.

Vučić je izjavio danas i da je bio iznenadjen izjavama zvaničnika iz Prištine posle dijaloga u Briselu.

"Govorili su neke stvari koje se uopšte nisu dešavale na našim razgovorima. Ako to nekome više prija, neka tako radi, ali to sa realnošću nema mnogo veze", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je naveo i da će Beograd nastaviti da insistira na dijalogu, rešavanju problema slobodnog protoka robe i ljudi.

Vučić je dodao i da ima mesta za srpski biznis u svakom mestu na Kosovu i Metohiji, a ne samo tamo gde žive Srbi, a takodje ima prostora za Albance da razvijaju biznis na celoj teritoriji Srbije.

Nakon dijaloga u Briselu 27. januara dve strane su iznele suprotne stavove o dogovorenom. Predstavnici srpskih vlasti rekli su da je otvoren prostor za nastavak rada na izradi Statuta Zajednice srpskih opština po dogovoru od 25. avgusta dok su kosovski zvaničnici kazali da se pritom mora voditi računa o odluci Ustavnog suda Kosova koji je deo tog sporazuma ocenio suprotnim kosovskom ustavu.