Poslanici SNS-a: O Gašiću sve najbolje

Bratislav Gašić - čovek koji bi mogao da ujedini vlast i opoziciju. Zapravo, to bi moglo da učini glasanje o njegovom razrešenju. Međutim, iako će smenu braniti premijer lično, naprednjaci još uvek ne otkrivaju kako će glasati. O Gašiću - sve najbolje.


"Mislim da je uspeo da sistem odbrane podigne na viši nivo i da ga prilagodi aktuelnim bezbednosnim izazovima“, kaže Milovan Drecun, a na pitanje da li će glasati za njegovo razrešenje odgovara: „Kako ću glasati to ćete videti u ponedeljak."

 

Glasanje će najverovatnije ipak biti u petak, a opozicija predviđa mogući scenario: "Ne bi me začudilo da se ne izglasa nepoverenje, tj. da većina bude uzdržana na glasanju ali ćemo mi u našem nastupu objasniti da ministar Gašić nije dostojan te funkcije“, procenjuje Dragan Šutanovac - bivši ministar odbrane (DS).


Socijalisti u skupštinski hol nisu dolazili, a njihovi koalicioni partneri kažu da moraju prvo da čuju obrazloženje, a ne da "istrče pred rudu": „Glasaćemo onako kako se poslanička grupa bude dogovorila i zauzela stav čim se sednica bude zakazala. Sednica još nije zakazana pa prema tome nismo ni raspravljali o tome", kaže Srđan Kružević, iz Jedinstvene Srbije.


Iz iste poslaničke grupe poručuju da će verovatno glasati za smenu.

 

Moma Čolaković iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije kaže da će njegova stranka podržati premijera Vučića.

 

Ukoliko bude dovoljno podrške, novo pitanje je šta će biti sa Gašićem posle toga?

 

 

Gašić ide u NATO?

 

"Ono što mi imamo kao neke informacije koje nam dostavljaju brojni insajderi u okviru državnih organa, pa i vladajuće stranke je da oni planiraju da ministar Gašić bude naš budući ambasador pri NATO-u“, kaže Borislav Stefanović, Levica Srbije.


Kada i ako Gašić bude smenjen, njegov resor će preuzeti aktuelni ministar finansija Dušan Vujović koji bi na toj funkciji trebalo da se zadrži samo 15 dana. Potom će premijer, takođe u skupštini, braniti izbor novog.