Mali: Ne razmišljam o smeni načelnika komunalaca

"U ovom trenutku ne razmišljam o tome", rekao je Mali na pitanje da li će smeniti načelnika Komunalne policije.
Na pitanje kakvu poruku šalje Komunalna policija priznanjem da je kršila propise i da će u budućnosti poštovati zakon, Mali je novinarima rekao da šalje pravu poruku, da svako ko radi pravi greške, ali da žele da unaprede svoje poslovanje iz da dana u dan i da su na raspolaganju građanima.
"Ne sećam se da se ranije neki komunalni policajac izvinio bilo kome", rekao je Mali novinarima u centru Beograda.

On je podsetio da je policajac koji je učestvovao u incidentu već suspendovan i novčano kažnjen.

“Ovo je pravi način da i oni priznaju da su pogrešili, što je u redu, ali i da preuzmu obavezu da u budućnosti ne prave iste greške", rekao je Mali.

Komunalna policija grada Beograda obavestila je zaštitnika građana da je uvažila njegove 32 preporuke koje su upućene nakon nepravilnog i nezakonitog postupanja komunalne policije prema novinarskoj ekipi "Istinomer" u septembru 2015. godine, objavljeno je na sajtu ombudsmana.

U odgovoru komunalne policije zaštitniku građana piše da će komunalna policija u budućem radu postupati isključivo u slučajevima propisanim zakonom, odnosno u slučajevima koji su u nadležnosti komunalne policije, piše na sajtu ombudsmana.

Kako je navedeno, načelnik Komunalne policije, odnosno njegov zamenik, u budućem radu će bez odlaganja naložiti komunalnim policajcima da prestanu sa postupanjem ako su ga započeli povodom događaja koji nije u nadležnosti komunalne policije.

Novinarki i snimateljima sajta "Istinomer" Komunalna policija zabranila je 25. septembra snimanje ispred restorana "Savanova" i napisala im prekršajne prijave uz obrazloženje da su "ulaskom na gradilište ometali službeno lice u obavljanju dužnosti". Oni su snimali intervju sa Dobricom Veselinovićem iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".