Nastavljeno suđenje za ubistvo Ćuruvije

Stevović je rekao da je bio "treći ili četvrti vozač" za praćenje Ćuruvije a da je na dan ubistva, tokom prepodneva dok je bio u smeni vozio automobil "reno klio".

 

On je naveo i da je po završetku smene otišao do svoje kuće na Bežanijskoj kosi i da je, oko 16.00 prilikom parkiranja automobila u dvorište preko radio veze čuo od šefa smene Nebojše Sokovića kako kaže "završili smo ovo naše ili tako nešto".

 

Stevović je rekao i da ne može tačno da se seti šta je rekao Soković dodavši da je kasnije, oko 19.00 na televiziji Studio B čuo da je Ćuruvija ubijen.

 

On je naveo da se ne seća s kim je tog dana bio u smeni i kome je predao smenu kao i da ostaje pri onome što je rekao u istrazi 14. marta 2007. godine.

 

Žarković je rekao da zbog protoka vremena od ubistava Ćuruvije ne može da se seti mnogih stvari iz tog perioda navodeći da mu je poznato da je "najveći problem oko belog 'golfa 3'".

 

"Danas još manje znam nego 2003. ili 2007. godine i nikako ne ; mogu da se setim kada sam ga (beli golf 3) zadužio", rekao je Žarković dodavši da je tada, osim belog golfa 3 vozio i audi, džip, pežo...

 

On je rekao i da je beli "golf 3" preuzeo sa nekog placa na Senjaku gde je vratio "audi" dodavši da su "tamo bili neki momci iz DB" koji su mu rekli da izabere, od nekoliko automobila, koji god hoće.

 

Žarković je rekao da je sam izabrao beli "golf 3" kaoi da se ne seća ko je tu bio prisutan a na pitanje Radonjića da li ga je video na tom placu, svedok je odgovorio potvrdno.

 

"Mislim da sam video Radonjića, mislim da mi je nešto rekao, ali se ne sećam šta", rekao je Žarković koji je dodao da nije imao, niti ima razloga da bilo šta skriva ali da nije siguran šta se sve tada dešavalo i da zato na sudu ne govori ono u šta nije siguran.

 

On je naveo i da je na dan ubistva Ćuruvije vozio "audi" i da je bio sa "nekim ruskim generalima i kozacima", prvo u Sabornoj crkvi a potom u hotelu Metropol.

 

Žarković je rekao i da ga je dugogodišnji prijatelj koji drži kafić u Palmotićevoj ulici pozvao telefonom na kafu rekavši mu da je u blizini ubijen neki novinar iz komšiluka" i da u tom trenutku nije znao o kome se radi.

 

Za Ćuruvijino ubistvo, Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, ondašnjeg načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića, kao i bivšeg pripadnika DB Miroslava Kuraka, koji je u bekstvu.

 

Pravni zastupnik Radonjića i Romića, advokat Zora Dobričanin je rekla novinarima da su se svedoci i danas "setili važnih stvari kojih su se setili u istrazi a da ono čega se ne sećaju praktično nije ni bitno".

 

"Na sva važna pitanja dali su odgovore, i jedan i drugi svedok", rekla je Dobričanin novinarima ispred zagrade Specijalngo suda.

 

Pravni zastupnik porodice Ćuruvija, advoka Slobodan Ružić smatra da je "funkcija drugog svedoka da se stvori konfuzija u postupku oko toga ko je vozio beli "golf".

 

"Čini mi se da je njegova funkcija u postupku da se stvori konfuzija oko toga ko je vozio beli 'golf' u vreme ubistva... on je u ranijim izjavama to na neki način više problematizovao navodeći da je on bio taj koji je dužio 'golf'", rekao je Ružić.

 

On smatra da se iz drugih dokaza koji su već izvedeni u ovom postupku vidi "da je nesporno da je u to vreme taj 'golf' dužio Romić... a da li je taj beli 'golf' u to vreme imao neku ulogu ili ne još nije utvrđeno".

 

Video snimak televizije N1možete pogledati OVDE