Završeno suđenje po tužbi Vukašina Obradovića protiv urednika

Obradović je tužio Vučićevića zbog dva teksta objavljena 2016. godine u "Informeru" u kojima su, kako se navodi u tužbi, iznete brojne neistine i uvrede.

U Vučićevićevoj kolumni "Slučaj šefa NUNS: Čibe, bre, džukelo!" objavljenoj 19. marta 2016, kao i tekstu od 20. marta 2016. piše da je Obradović "tražio od Brisela da srpskim vlastima naredi da zabrane Informer" i da je obavljao "sumnjive finansijske transakcije". Navedeno je i da je Obradović "u ime NUNS objavio fašistički proglas u kome poziva na uništenje Informera".

Ti tekstovi su objavljeni pošto je NUNS pozvao javne ličnosti na bojkot "Informera" zbog hajke koju je taj tabloid vodio protiv portala KRIK i njegov urednika Stevana Dojčinovića.

Vučićević je danas rekao da je neposredni povod za tekstove saopštenje NUNS-a u kojem se poziva na bojkot lista što, kako je rekao, predstavlja poziv na uništenje novina.

"Novinarska udruženja treba da štite novinare, a ne da ih uništavaju", rekao je Vučićević.

Za navode da je Obradović obavljao sumnjive finansijske transakcije Vučićević je kazao da je tu informaciju dobio od nekoga ko je radio u nedeljniku "Vranjske" i da se kasnije pokazalo da je ta informacija tačna i da su utvrđene brojne nepravilnosti u poslovanju Obradovićeve firme.

Vučićević je rekao i da je kolumna oblik novinarskog izražavanja u kojoj autor iznosi svoje mišljenje i da stoji iza svake reči koju je napisao.

 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.