Pregledani snimci izjave ministra Stefanovića o Savamali

Stefanović je tužio Vesnu Pešić, urednice portala Peščanik Svetlanu Lukić i Svetlanu Vuković, kao i taj portal zbog teksta "Dosoljavanje" od 14. maja 2016. godine i za povredu časti i ugleda traži 200.000 dinara.

Na ročištu je prikazan snimak priloga Radio-televizije Srbije u kome je i izjava ministra da policija nije mogla da reaguje zato što bi sebe dovela u opasnost od pokidanih električnih kablova, kao i snimak priloga regionalne TV N1 u kojem se analizira Stefanovićeva izjava.

Vesna Pešić je na prethodnom ročištu objasnila da joj je ta Stefanovićeva izjava bila podstrek da napiše kolumnu u kojoj stoji da je "jedino glupost ministra policije Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva".

U tekstu se navodi da je Stefanovićeva izjava da je "spin" to što je glavna vest u Srbiji rušenje tri nelegalna objekta u Savamali "mnogo glupa", ali da je "najgluplje" to što je rekao da policija nije smela da reaguje jer nije dozvoljeno ugrožavati živote policajaca.

Naredno ročište zakazano je za 10. jul.

 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.