Vukašin Obradović dobio spor, Vučićević plaća 200.000 dinara

Obradović je podneo tužbu zbog tekstova objavljenih 2016. godine pod naslovima "Fašizam: Zahtevaju od EU da zabrani Informer" i "Slučaj šefa NUNS: Čibe, bre, džukelo!".

 

U prvom tekstu Vučićević je naveo da "Vukašin Obradović i Sabahudin Dinko Gruhonjić, predsednici Nezavinog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, vode najstrašniju hajku protiv Informera i čak lobiraju u EU, tražeći da Brisel srpskim vlastima naloži zabranu našeg lista?!".

 

Glavni urednik informera, u komentaru "Slučaj šefa NUNS: Čibe, bre, džukelo!", napisao je da "u paničnom strahu da će istragom prljavih para šefa KRIK-a otkriti i njegovi smrdljivi tragovi, Vukašin Obradović u ime NUNS-a objavljuje fašistički proglas u kome poziva na uništenje Informera".

 

Pravdajući niz uvreda i neistina iznesenih u oba teksta, Dragan J. Vučićević je na sudu rekao da se radi o "njegovim ličnim stavovima i mišljenjima" i da zbog toga "ne može da snosi odgovornost", pozivajući se pritom na praksu Evropskog suda u Strazburu.

 

Sud je procenio da javnost ima interes za istinitim, nepristrasnim, pravovremenim i istininitim informisanjem, kao i da su iznete informacije povredile čast i ugled tužioca, te da je ovakvo izveštavanje suprotno profesionalnim standardima i javnom interesu.