Suđenje odloženo zbog posete Putina

Popović je sprečen da dođe zbog posete Putina, rekao je njegov zastupnik, a sud je novo ročište zakazao za 8. april. 

 

Popović je tužio KRIK zbog teksta "Popović 'visokorizičan' za ofšor agenciju", u kojoj piše da poseduje poslove i imovinu vredne više od 100 miliona američkih dolara, da kontroliše kompanije registrovane u ofšor zonama, ali i da je u izveštaju advokatske kancelarije "Appleby", koja se bavi osnivanjem ofšor kompanija, označen kao klijent visokog rizika. 

 

Tekst je napisan na osnovu mejlova i dokumentacije procurile iz te kancelarije, u okviru međunarodnog novinarskog projekta "Rajski papiri", u kojem je učestvovao i KRIK.

 

To je četvrta tužba koju je Popović početkom prošle godine podneo protiv KRIK-a i sve se odnose na ista otkrića iz projekta "Rajski papiri".  Svakom tužbom Popović traži odštetu od milion dinara zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva.  

 

Popović je 17. decembra prošle godine od Višeg suda tražio da se suđenja po njegovim tužbama zamrznu, kako ne bi bili protumačeni kao pritisak na medije, navodeći da će  svoje pravo na istinu i zaštitu svog ugleda ostvariti kao fizičko lice nakon prestanka funkcije ministra u Vladi Srbije. 

 

KRIK je posle toga saopštio da će tražiti da se procesi nastave. 

 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.