Nastavak konsultacija o unapredjenju profesionalnog statusa novinara

U sredu, 21. novembra u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a, Svetozar Raković, generalni sekretar i advokatica Kruna Savovic, autorka aneksa razgovarali su sa novinarima i urednicima Vojvodjanskih medija. Tokom analize aneksa ugovora, novinari i urednici su izneli svoja mišljenja i dali sugestije kako se aneksi mogu dodatno poboljšati radi efektivnije zaštite profesionalnih prava novinara.


NUNS je takodje 20. novembra održao sastanak i sa Zoranom Sekulicem, predsednikom UO Asocijacije Medija i Dalilom Ljubičić, izvršnom direktorkom Asocijacije koji su prepoznali značaj začetka dijaloga o ovoj, izuzetno važnoj temi i najavili dalju konsultaciju sa svojim članicama. NUNS očekuje sugestije članica Asocijacije medija u narednom periodu.


Konsultacije sa novinarima, urednicima i vlasnicima medija je nadgradnja onlajn rasprave koje je NUNS pokrenuo u septembru ove godine. Tom prilikom NUNS je pozvao svoje članove, članove Udruženja nezavisnih lokalnim medija Lokal pres i Asocijacije medija da predloge aneksa pročitaju i pošalju svoje mišljenje i sugestije.


Ovaj set konsultacija uživo prvi je od planirana četiri sastanaka koje će NUNS organizovati sa svojim članovima i urednicima medija. Naredni sastanci biće organizovani u sledećim mestima tokom novembra i decembra:


Užice, 06.12.2013
Niš, 11.12.2013
Beograd, datum će biti naknadno objavljen


Tačno vreme sastanaka i poziv za učešće NUNS će poslati blagovoremeno u nadi da će se što veći broj kolega pridružiti razgovoru.


Proizvodnju aneksa ugovora podržala je organizacija Civil Right Defenders u okviru projekta Besplatna pravna pomoć članovima NUNS-a, sa ciljem da se unapredi profesionalni status medijski profesionalaca.