BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Mediji u okviru Unitet Group Više medija Mediji u okviru Unitet Group
Pol: Mesto događaja:
0 Beograd
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak TV N1
Opis situacije:
24.3.2021. - Bogoljub Pješčić upao je u centralu United Grupe i nasrnuo na radnika obezbeđenja. Pješčić je poznat da je u prošlosti ima više incidenata sa novinarima i medijima. Podesćamo da je Pješćić 2019. godine pretio i direktoru N1 Jugoslavu Ćosiću i nedavno preminulom glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću. Pripadnik obezbeđenja u zgradi United Grupe je rekao između ostalog: „Čuo sam neku buku na ulazu i video sam na prijavnici neko lice koje je bilo u maskirnoj uniformi sa značkom na grudima, video sam da je bila neka rasprava sa obezbeđenjem..." Radnik obezbeđenja je naveo da je Pješčić tražio da se vidi sa ljudima iz menadžmenta firme, i dodao: „Od tih ljudi niko nije u zgradi, niti je on imao zakazano. Pošto mu je to objašnjeno, on se legitimisao i predstavio kao pripadnik kontraobevaštajne službe vojske. U početku je imao neku legitimaciju koju je brzo sklonio. Kada smo mu objasnili da nema zakazano i da sačeka, on je na silu prošao kroz gejtove. Obezbeđenje je pokušalo da ga zaustavi, on je i dalje na silu hteo da prođe do liftova. Opet sam prišao da mu objasnim da treba da zakaže sastanak, da trenutno nema nikog u zgradi, međutim on je opet počeo da maše tom legitimacijom. Par puta me udario tom legitimacijom. Obezbeđenje ga je odvuklo i on je nastavio da se nadgurava sa obezbeđenjem. Nakon što sam ja pozvao policiju, on je napustio objekat“.
Vlasti su obaveštene:
Da

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: