BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
N1 TV N1
Pol: Mesto događaja:
0 Beograd
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak N1
Opis situacije:
29.4.2021. - Premijeka Ana Brnabić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje samostalnog poslanika Vladana Glišića da li predloženi zakoni o zabrani diskriminacije i o rodnoj ravnopravnosti, uvode „priču o transrodnoj ideologiji“, rekla da su ti zakonski predlozi prošli instance Vlade i tek treba da se nađu u Skupštini. Agencija FoNet je prvobitno pogrešno objavila da ja premijeka, odgovarajući na pitanje poslanika Glišića, rekla da su predloženi zakoni o istopolnim zajednicama i o rodnoj ravnopravnosti „duboko u duhu tradicije našeg naroda, koji je uvek bio otvoren i tolerantan“. Vest agencije FoNet, osim sajta N1, preneli još neki mediji, ali je premijerka rekla: „Upravo sam dobila notifikaciju, poruku za jednu od glavnih vesti na portalu N1: ‘Premijerka’ – pa citiraju – ‘zakon o istopolnim zajednicama duboko u duhu tradicije našeg naroda’. Dakle, ja zaista moram da reagujem i da kažem da kada lažete o nečemu što su mogli da vide svi građani Republike Srbije, mogu da vrate program, pa da čuju ponovo o čemu smo pričali, i da o ovom zakonu koji su oni pomenuli nije bilo nijedne jedine reči. Zaista moram da reagujem“.
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: