BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Radovan Balać List Danas
Pol: Mesto događaja:
Muški Novi Sad
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak Danas, NDNV
Opis situacije:
23.9.2021. - Advokat Nemanja Aleksić je izvređao novinara Danasa Radovana Balaća koji ga je pozvao da odgovori na pitanja u vezi sa s tim što je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću poklonio kamper vozilo kao pokretnu kancelariju. Naveo je: “Pošto ja volim svoju državu za razliku od vaših gazda i vašeg mucavog jadnog glodura koji misli da je duhovit petkom, smatrao sam svojom obavezom da pomognem Gradu Beogradu iznajmim i ustupim nešto“. Na novinara pitanje zašto je morao da iznajmljuje vozilo Gradu Beogradu koji ima budžet sa više od sto milijardi dinara, Aleksić odgovara kontrapitanjem i optužbama: „Kako ste mislili to da rešimo, evo zamolite vaše gazde ili jednog od njih da vrate ono što su pokrali državi Srbiji. Samo gospodin Đilas da vrati 620 miliona evra, kupićemo avion“. On je takođe novinare Danasa, N1 i Nove nazvao “jadnicima” i uputio brojne uvrede na račun pojedinih opozicionih političara, pojedinih nevladinih organizacija, predstavnika pravosuđa i pojedinaca.
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: