BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Radio Puls Radio Radio Puls
Pol: Mesto događaja:
0 Grocka
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak UNS
Opis situacije:
18.10.2021. - U objektu u kome se nalazi oprema za emitovanje i predajnik Radija Puls iz Grocke isključena je struja bez obrazloženja. Sve se dešava nakon što je na FB strani Radija Puls podeljen snimak iz emisije “Dobra zemlja” Happy televizije u kojem se govori o višemilionskim dugovima firme u vlasništvu predsednika opštine Grocka Dragana Pantelića. Nakon toga, kako je naveo vlasnik i glavni i odgovorni urednika radija, Stefan Radić za UNS: "Posle toga Milomir Nedeljković predsednik fudbalskog kluba Pudarci, u čijim prostorijama se nalazi naša oprema i predajnik, obavestio me je da mora da nam ugasi struju." Kada je otišao u prostorije kluba video je da je strujni kabl isključen. Kako navodi UNS, Milomir Nedeljković je kratko izjavio da Radić nije poštovao ugovor i da je zbog toga isključio struju. Na pitanje koje odredbe ugovora nije poštovao, rekao je da nema potrebe nikome da se pravda i da jednostavno više ne želi da sarađuje sa Radićem.
Vlasti su obaveštene:
Da

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: