BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Nenad Nešić TV N1
Pol: Mesto događaja:
Muški Beograd
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak TV N1
Opis situacije:
9.12.2021. - Reporter N1 Nenad Nešić, koji je izveštavao sa blokade saobraćaja na Gazeli, vređan je i verbalno napadnut od ljudi koji su se predstavili kao ratni veterani i na kratko blokirali autoput kod Sava centra. On je prišao manjoj grupi građana, koja je nosila transparent „Na braniku otadžbine“ i blokirala saobraćaj oko 15 minuta nakon predviđenog kraja protesta, i upitao ih ko su oni i zašto blokiraju autoput, a jedan od njih ga je glasno upitao „na šta ti ličim ja?“. Drugi čovek, takođe obučen u uniformu sa vojničkim obeležjima i pločicom na kojoj piše „N. Stanić“, odgovorio je da su oni ratni veterani, „uz svoj narod i otadžbinu“. Jedan od okupljenih je glasno govorio: „Jel si služio vojsku? Pa kako onda ne znaš ko smo, ne poznaješ uniforme, zastave, ordenje? Sram te bilo, zato nam i jeste u ovoj zemlji tako. Dosta politike bre više. Svi ste isti! Narod srpski treba da se pita i veterani. Gledaj me u oči kad razgovaraš sa mnom. Gledaj, nemoj da si go*no bre, nemoj da ste go*na svi“.
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: