BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Panon RTV, Subotički mađarski radio, subotička redakcija Mađar So i Het Nap Više medija Panon RTV, Subotički mađarski radio, subotička redakcija Mađar So i Het Nap
Pol: Mesto događaja:
0 Subotica
Vrsta povrede: Izvor:
Napad na imovinu Radio-televizije Pannon
Opis situacije:
17.4.2022. - Nepoznati mlađi muškarac sa kapuljačom na glavi je u toku noći između subote i nedelje nekoliko puta udario nogom i razbio staklo kapije mađarske medijske kuće u Subotici da bi potom pobegao sa lica mesta. U saopštenju Radio-televizije Pannon navedeno je: “Zgrada mađarske medijske kuće u Subotici je žestoko napadnuta. Nepoznati muškarac je tokom noći nekoliko puta udario nogom u ulazna vrata pri čemu je naneta velika materijalna šteta. Inače, u zgradi se nalaze i Panon RTV, Subotički mađarski radio i subotička redakcija dnevnog lista Mađar So i nedeljnika Het Nap“. Kako kažu, prema neslužbenim informacijama, u zgradi pored Panon RTV-a je održano neprijavljeno okupljanje kada je maskirani muškarac nekoliko puta udario nogom u kapiju i pobegao sa lica mesta.
Vlasti su obaveštene:
Da

Policija je još tokom noći izvršila uviđaj i protiv nepoznatog počinioca se vodi istraga.
Slučaj je procesuiran:
Da

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:
18.4.2022. - NUNS je osudio vandalsko razbijanje stakla na zgradi mađarske medijske kuće i smatra da ovaj napad predstavlja pretnju svim novinarima zaposlenim u redakcijama koje koriste navedeni prostor. NUNS je apelovao na nadležne institucije da u najkraćem roku pronađu počinioce ovog nedela i zaštite zaposlene u mađarskim medijima u Subotici.

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: