BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Nenad Živković On-line Pančevo Si Ti
Pol: Mesto događaja:
Muški Pančevo
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak Pančevo Si Ti
Opis situacije:
22.8.2022. - Pančevački novinar Nenad Živković našao se na meti napada opskurnog portala „Banatska istina“. U najnovijem radu ovog neregistrovanog sajta Živkoviću je upućen niz uvreda, a na osnovu izmišljenih optužbi etiketiran je kao izdajnik. U spornom tekstu "Izdajnička fekalija Nenad Živković zagađuje Pančevo i Srbiju" koji je objavljen na pomenutom sajtu Živković je napadnut primitivnim i uličarskim uvredama i etiketiran je kao izdajnik i strani plaćenik. Između ostalog, navedeno je da „mrzi srpski narod” i zastupa interese „proustaških, balijskih, šiptarskih i zapadnih gnjida… kojima smeta razvoj naše zemlje”.
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:
23.8.2022. - NUNS je najoštrije osudio pisanje portala „Banatska istina“ koji u svom poslednjem radu širi mržnju, poziva na linč, vređa i etiketira pančevačkog novinara Nenada Živkovića. NUNS je pozvao institucije da zaštite Nenada Živkovića. Takođe, zahtevao od nadležnih organa da otkriju i sankcionišu kreatore govora mržnje koji stoje iza ovog portala, a koji na najprimitivniji način pišu o kritičarima režima i na taj način im ugrožavaju bezbednost.

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: