BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
KoSSev, Kontakt Plus Radio, Radio Mitrovica Sever, Radio Goraždevac, RTV Kim i drugi Više medija KoSSev, Kontakt Plus Radio, Radio Mitrovica Sever, Radio Goraždevac, RTV Kim i drugi
Pol: Mesto događaja:
0 Kosovska Mitrovica
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak KoSSev
Opis situacije:
22.8.2022. - Predstavnici Srpske liste održali su juče konferenciju za novinare povodom aktuelnih dešavanja na Kosovu i Metohiji, a nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Poziv za događaj upućen je samo nekolicini odabranih medija dok su KoSSev, Kontakt Plus Radio, Radio Mitrovica Sever, Radio Goraždevac, RTV Kim i drugi kritički mediji izostavljeni.
Vlasti su obaveštene:
Da

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:
23.8.2022. - NUNS je poslao protesno pismo predstvanicima Srpske liste i istakao da se radi o diskriminaciji medija. NUNS je podseti da ovo nije prvi put da se istim povodom obraća predstavnicima Srpske liste i konstatuje da problem očigledno i dalje postoji. NUNS je zatražio objašnjenje za ovaj propust od predsednika Srpske liste Gorana Rakića i pozvalo ga da problem otkloni u najkraćem roku.

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: