BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Nova S i TV N1 TV Nova S i TV N1
Pol: Mesto događaja:
0 Beograd
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak TV N1
Opis situacije:
9.12.2022. - Nakon što je novinar N1 postavio pitanje na konferenciji za novinare posle ceremonije kojom je označen početak direktnih letova između Beograda i Tjenđina u Kini, premijerka Ana Brnabić je najpre na sarkastičan način pitala: "Danas radite ili ste se i danas samougasili". Ona je ocenila da su dve televizije u vlasništvu Junajted medije – N1 i Nova S, pokrenule kampanju o slobodi medija na dan koji je bio veoma važan za Srbiju, kada se održavao samit EU – Zapadni Balkan u Tirani: „Želim da vam se zahvalim na toj kampanji. Kampanja koju ste pokrenuli na dan kad je bio samit Zapadni Balkan – EU u Tirani, izuzetno važan događaj za Srbiju i političku stabilnost, ne znam šta je bila namera – da se skrene pažnja sa toga ili da se oteža dodatno Srbiji, je pokazala, vi ste pokazali i ovaj drugi medij koji je učestvovao u toj kampanji i koji ima istog vlasnika, da u Srbiji postoji sloboda medija i hvala vam na tome“.
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: