BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Nenad Paunović On-line Plus online
Pol: Mesto događaja:
0 Pirot
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak Danas/Plus online
Opis situacije:
7.1.2023. - Novinar Nenad Paunović je priveden u policiju sa još jednom osobom nakon što su pokušali da snime dronom mesto akcidenta i to u danu kada je bilo planirano podizanje oštećene cisterne na prugu. Nakon ispitivanja i četvrosatnog zadržavanja u policiji oni su pušteni. Prema rečima paunovića tokom ispitivanja sve se vrtelo oko ličnih karata, jer je mladić svoju ostavio u kolima koja su bila parkirana, a do mesta gde su snimali su išli Paunovićevim automobilom. Dok je Paunović svoju ličnu kartu ostavio kod koleginice u redakciji, ali je kod sebe imao ličnu kartu koju je prijavio kao izgubljenu da bi je potom naknadno našao. Naveo je da mu je koleginica potom donela važeću ličnu kartu ispred policijske stanice. Desetak dana pre tog događaja novinar Nenad Paunović je izveštavao o nesreći koja se dogodila kada je cisterna iskliznula iz šina i iz nje počeo da curi amonijak kod Pirota. Na konferenciji za štampu Paunović je ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović postavio nekoliko pitanja koja su se ticala nesreće. Miniostarka nije ogovorila na pitanja ali je ga drsko optužila da su mu pitanja koja je postavio poslali drugi. Nakon toga,
Vlasti su obaveštene:
Da

Slučaj je procesuiran:
Da

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: