BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Ana Novaković TV N1
Pol: Mesto događaja:
Ženski Beograd
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak KRIK
Opis situacije:
12.9.2023. - Bivša sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović je na suđenju koje se vodi po njenoj tužbi protiv KRIK-a između ostalih stvari spomenula i novinarku TV N1 Anu Novaković. Ispričala je da se novinarka portala N1 Ana Novaković pojavila kako bi vršila pritisak na sud. Hrkalović je navela: "Ovde je prisutna novinarka koja je tokom jučerašnjeg dana ispred Specijalnog suda pozivala na linč određenih ljudi i upravo je to ono što on je nameravaju i sada. Ovo je tendenciozno ponašanje i čudi me samo da nisu doveli više osoba. Zbog toga tražim odlaganje današnjeg ročišta jer i ovim postupkom tuženi dokazuju navode koje sam ja iznela u svojoj tužbi protiv KRIK-a. Ja neću da budem deo njihove predstave. Jedan od ovde prisutnih novinara je navodila na linč i zviždanje svih prisutnih juče ispred Specijalnog suda. Ovo nije nikakva SLAPP tužba već tužba zbog konstantne satanizacije mene jer godinama mi krše pretpostavku nevinosti. Ovde je lice koje poziva na linč ‘sad udrite, sad linčujte’".
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: