BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Redakcija Cenzolovke On-line Cenzolovka
Pol: Mesto događaja:
Muški Beograd
Vrsta povrede: Izvor:
Verbalna pretnja Perica Gunjić
Opis situacije:
Novinari Cenzolovke su dobili pretnje nakon pisanja o objavljivanju broja telefona novinarke Vanje Đurić i pretnjama novinaru Željku Veljkovića. Nakon pružanja podrške kolegama novinarima na fejsbuk stranici Cenyolovke objavljeno je više komentra iymeđu ostalih i oni u kojima se izriču pretnje i govor mržnje: 1. ,,Na kolac vas sve treba ponabijati, bagremov, neomašćen, pika li vam materina nacistička, pokvarena... '' 2. ,,Niste vi još ni vidjeli ni osjetili šta je hajka'', i 3. ,,Ako nastavite pogrom dece poput Pavline i terorom nad SRBskim narodom, gospodo iz @cenzolovka i združeni neprijatelji srpskog naroda, snaći će vas SRBOLOVKA, i ne zajebavajte se sa Srbima'', Zbog načina na koji su izrečene, agresivno i direktno upućene novinarima, redakcija Cenzolovke je odlučila da ove pretnje prijavi. Ono što posebno brine je kontekst u kojme su pretnje izrečene i narastajuća tenzija u vezi sa incidentnim događajima na štetu novinara Vanje Đurić iz TV N1 i Željka Veljkovića sa Nove S.
Vlasti su obaveštene:
Da

Slučaj je procesuiran:
Da

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: