BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Dinko Gruhonjić On-line VOICE, programski direktor NDNV-a
Pol: Mesto događaja:
Muški Novi Sad
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak
Opis situacije:
Srpska napredna stranka u Novom Sadu objavila je na svom sajtu saopštenje pod nazivom „Dinka Sabahudina Gruhonjića za gradonačelnika lopovske koalicije: ’Splačine’”. U saopštenju se, između ostalog, navodi se sledeće: „Okupila sе koalicija za pljačkanjе Novog Sada i unižavanjе svеga srpskog, za pravljеnjе pabova u crkvama i slavljеnjе Srba kao gеnocidnog naroda. Sramota jе i imеna im spominjati, ali Novosađani dobro znaju ko su osvеdočеni lopovi poput Borе Solunca Novakovića, Vladе lopingеra Jеlića i srbomrzaca poput unuka Jеvrеma Brkovića, Brajana, i Dinka Sabahudina Gruhonjića. Udružili su sе svi zajеdno u jеdnu splačinu, nalik na onu koju alkoholičar povrati poslе tеškog pijanstva od bеsomučnog mеšanja različitih pića. Udružilo sе kuso i rеpato, i kokardе i pеtokrakе, i ustašе i partizani, i bojkotaši i oni koji bi na izborе, a samo sa jеdnim ciljеm - da nastavе pljačku Novosađana u kojoj smo ih prеkinuli 2012. godinе.” Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštilo je da demantuje navode o političkom angažovanju Dinka Gruhonjića, kao i ostalih članova NDNV-a. NDNV navodi da je saopštenje SNS-a dokaz da iza kampanje linča na Dinka Gruhonjića stoji upravo ta stranka.
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: