BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Nebojša Jovanović On-line Ozonpress
Pol: Mesto događaja:
0 Čačak
Vrsta povrede: Izvor:
Verbalna pretnja Ozonpress: https://www.ozonpress.net/drustvo/urednik-cacanskog-portala-prijavio-pomocnika-gradonacelnika-zbog-pretnji-na-instagramu/
Opis situacije:
Urednik portala Ozonpress Nebojša Jovanović podneo je prijavu nadležnoj policijskoj stanici u Čačku porotiv pomoćnika gradonačelnika tog grada Miroslava Petkovića zbog, kako je naveo, pretnji koje mu je uputio na instagramu. U izjavi za Betu Jovanović je rekao da su određeni mediji u Srbiji objavljivali vest da su on, i Ozon media (u čijem sastavu se nalazi Ozonpress), primili 40.000 evra od Fonda za demokratiju Evropske unije za navodno rušenje lokalne vlasti u Čačku. „Takođe sam obavešten da je na instagramu čačanskog funkcionera Petkovića (član Srpske napredne stranke) objavljen tekst iz tih medija, sa mojom fotografijom, uz njegove reči: ‘Nešice, stigli evrići iz Evrope za kampanju protiv Miluna! Pa neće da može!!!“ – izjavio je Jovanović za agenciju Beta. Reči koje su mu upućene shvatio je „otvorenu pretnju“ jer u prethodnom periodu izveštavao o nepravilnostima u radu rukovodstva Grada.
Vlasti su obaveštene:
Da

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: