BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Amir Numanović TV Sandžačka tv mreža
Pol: Mesto događaja:
Muški Tutin
Vrsta povrede: Izvor:
Verbalna pretnja
Opis situacije:
Glavnog i odgovornog urednika Sandzačke tv mreže iz Tutina, Amira Numanovića napao je muškarac, njegov sugrađanin 16. septembra oko 19:30 časova u blizini njegove kuće. Napadač koji je poznat novinaru izvršio je napad je jer je bio nezadovoljan prilogom koji je emitovan u junu ove godine na Sandžačkoj tv mreži a u vezi je sa prikupljanjem novca od građana za asfaltiranje puta u delu Dobri dug u Tutinu. Kako je NUNS – u potvrdio Numanović napadač je mu je na ulici u blizini porodične kuće iz auta uputio brojne psovke i pretnje pa između ostalog i zapretio da će ga ,,prebiti'' i ,,polomiti noge'', nakon čega je izašao iz auta sa namerom da ga fizički napadne. Sukob je izbegnut samo zato što je Numanović bio dovoljno pribran i sklonio se u svoju kuću kako njegova porodica ne bi prisustvovala fizičkom obračunu. Slučaj je prijavljen policiji i u jutarnjim časovima Numanović je dao izjavu. MUP je veoma brzo reagovao, sve okolnosti su ispitane i slučaj je prosleđen nadležnom tužiocu.
Vlasti su obaveštene:
Da

Slučaj je procesuiran:
Da

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:
Udruženja su reagovala saopštenjima u kojma su osudla napade, pohvalila nadležne organe zbog brze reakcije, i pozvala predstavnike vlasti da osude napade.

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: