BAZENUNS.RS

 

DETALJI NAPADA
Ime novinara čije je pravo ugroženo: Medijska kuća u kojoj je zaposlen/a:
Slavomir Kostić On-line Info Vranjske
Pol: Mesto događaja:
Muški Vranje
Vrsta povrede: Izvor:
Pritisak Info Vranjske
Opis situacije:
Posle teksta InfoVranjskih o kašnjenju uvođenja grejanja za četiri zgrade u centru Vranjske Banje, vranjski odbor naprednjaka je u zvaničnom saopštenju novinara nazvao "ološom", "bednikom" i još nepristojnijim uvredama, optužio ga da "radi protiv svojih komšija" i tekst nazvao "zlonamernim". U saopštenju se navodi i da ,,u istoriji beščašća zauvek će biti upisano ime Slavimira Kostića, kao bednika koji je u svakom trenutku bio spreman da radi protiv svog mesta i svojih komšija. Bilo je na ovom svetu svakakvog ljudskog šuta i ološa, ali poput gore pomenutog, nije i teško da će biti. Sada, kada se Banja budi i ponovo rađa, kao da se fekalija od čoveka uplašio za sopstveni opstanak na čistom. Jer, kako drugačije objasniti zlonamernu kritiku svakog projekta koji se realizuje u Vranjskoj Banji, a pri tom imati u vidu decenije propadanja Vranjske Banje, kada je ljudski talog od novinara ćutao, dok niko ništa nije radio?''. Podsećamo da ovo nije prvi puta da lokalni odbor Srpske napredne stranke, vređa i targetira novinare i Info Vranjske.
Vlasti su obaveštene:
Ne

Slučaj je procesuiran:
Ne

Da li su medijska udruženja obaveštena i kako su reagovala:

PRIJAVITE SLUČAJ PUTEM ON-LINE FORMULARA

Nezavisno udruženje novinara Srbije u okviru projekta Besplatna pravna pomoć, svojim članovima pruža uslugu besplatnog zastupanja na sudu.

Zastupanje tuženih članova NUNS-a na sudu obuhvata:

  • zastupanje u sudskim postupcima protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika u medijskopravnim sporovima i
  • sastav podnesaka i zastupanje u disciplinskim postupcima poslodavaca kod poslodavaca protiv novinara, urednika i drugih medijskih radnika.

Više informacija o mehanizmu pružanja usluge besplatnog zastupanja na sudu možete potražiti OVDE.

Ukoliko vam je potrebno zastupanje na sudu molimo vas da popunite on-line formular.

Da li popunjavate formular u svoje ime?

Pol

Prepišite ovaj kod: