BAZENUNS.RS

 

30. 05. 2014. AloKomentari (0)

Član SNS pretio novinarki ALO!: Bićeš ugašena, šefa ćemo ti smaknuti!

Novinarka Alo! Anita Đukić prijavila je jagodinskoj policiji pretnje koje je joj je uputio D.M. član Srpske napredne stranke.

Novinarka pretpostavlja da je njen svakodnevni apel za pomoć Paraćinu na čijem je čelu Demokratska stranka, kao i kritika upućena SNS iritirala ovog člana stranke da je pozove i preti joj.

 

- Sedela sam sa devetogodišnjom ćerkom kada je pozvonio telefon. Broj je bio za mene nepoznat, al se on odmah predstavio. U bujici reči koju je sasuo na mene zbog onoga što pišem na Fejsbuku rekao je i “ja imam moć da ti ugasimo profil i nalog na fejsu, koji si ti novinar, jel znaš da ćeš biti ugašena” - svedoči dopisnica lista Alo!

 

- Između ostalog rekao je i “Šef će ti uskoro biti smaknut”. Ne znam na koga je mislio, ali je pomenuo i ime predsednika opštine Paraćin Saše Punovića koji je član Demokratske stranke. Ja sam na profilu svakodnevno apelovala da se pomogne Paraćinu koji je surovo stradao u poplavama i mislim da je to čoveka koji je pretio iritiralo. Svakako bih upozorila Paunovića na ovu pretnju i nadam se da će D.M. policiji da objasni na koga je mislio i zbog čega i kako će taj “šef” biti smaknut - kaže Anita.

 

- D.M. je radnik ustanove kulture, poznavala sam ga izviđenja. O njemu znam da je bio član DS, a danas je član SNS. Jednom smo razgovarali na ulici. On je često šetao pudlicu pored moje zgrade a ja sam planirala da ćerkici kupim psa, pa sam ga pitala kakav je taj pas za održavanje. Više od toga se nismo poznavali. U trenutku kada je zvao čuli su se glasovi oko njega pa pretpostavljam da nije bio sam. Verovatno je najlakše pretiti novinaru i to ženi, još ako je i sama bez muške zaštite, onda je to još bolje. Mislim da je vrlo važno da svako prijavi pretnju, posebno novinari. Očekujem od policije da radi svoj posao a od vrha SNS da se ozbiljno pozabavi članstvom i šta ono radi u njihovo ime, u ime te stranke i njenih čelnih ljudi - kaže novinarka.

 

Tatomir: Policija da sve istraži!

 

Poverenik Gradskog odbora SNS-a u Jagodini Nebojša Tatomir izjavio je za ALO! da osuđuje svaku vrstu pritiska, pretnji ili ucena, pošto je i sam nekada radio kao novinar. On tvrdi da nema informacije o celom događaju, jer je do pre nekoliko dana bio u bolnici.

 

- Čim mi se javila gospođa Anita Mitrović Đukić, ja sam joj odgovorio da slučaj prijavi policiji, što je ona i uradila. Na osnovu onoga što sam od sinoć saznao, rekao bih da se radi o ličnim odnosima dve osobe, koji ni na kakav način nije povezan sa GO SNS u Jagodini. Osim mene kao poverenika, u GO ne postoji ni jedan funkcioner. Svi ostali su samo članovi SNS-a, kao i dotični gospodin. Da mi ne bismo nagađali o čemu se tačno radi, insistiram da policija do kraja istraži ovaj slučaj, i ako je bilo krivice člana SNS-a, on će za to snositi posledice. Niko nema prava da koristi SNS u ličnim razračunavanjima – izjavio je Tatomir

 

Dete mi se potreslo

 

Danas moje dete nije otišlo u školu jer je potrešeno i neće da me ostavi samu... Svako bi trebalo da preuzme na sebe odgovornost zbog svojih postupaka. Takođe, ovo je dokaz da pretnje zaista postoje, samo neće svako da to prijavi. Nadam se da će ovakvi članovi SNS početi da rade nešto korisno a ne da po ceo dan proveravaju šta je ko na društvenim mrežama napisao - kaže Đukićeva.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar