BAZENUNS.RS

 

13. 01. 2016. J.R. KurirKomentari (0)

Mijatovićeva: Istražiti da li su novinari prisluškivani

Moja kancelarija pomno prati najnoviji razvoj događaja kada je reč o slobodi medija, uključujući i nedavne optužbe novinara da su prisluškivani. Od velike je važnosti da se pokrene brza i transparentna istraga o ovim optužbama. Ako se ispostavi da su one tačne, to bi bilo ozbiljno i neproporcionalno kršenje prava novinara da rade svoj posao i štite svoje poverljive izvore i stvorilo bi negativan uticaj na istraživačko novinarstvo - upozorila je Mijatovićeva.

Dunja Mijatović

Dunja Mijatović

Gnusan napad


Povodom otkrića da su je pratili pripadnici Odeljenja za poslove bezbednosti pri kabinetu ministra Stefanovića, novinarka Svetlana Vojinović izjavila je da je šokirana saznanjem „da je neko iz policije po nečijem nalogu skupljao detalje iz mog privatnog života“.


- Ali veći šok tek je usledio kada me je jedan od mojih bivših urednika nazvao omiljenom novinarkom Slobodana Miloševića koja je izvršavala naloge Dragoljuba Milanovića, tadašnjeg direktora RTS. Taj čovek, koji je najviše žuči prosuo po meni, otkrio moj identitet, a onda na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, koja je u vlasništvu jednog bivšeg funkcionera JUL, ponovio svoje gnusne optužbe na moj račun, zaboravlja da sam za njega u dnevnom listu Pres radila više od pet godina i bila mu j edna od najvrednijih novinarki i najbližih saradnika - rekla je Vojinovićeva.


Zaboravni ministar On je podsetila da je ministar Stefanović, tokom gostovanja na RTS, potencirao istu stvar, zaboravljajući „da je njegov partijski lider Aleksandar Vučić u to vreme bio ministar informisanja“.


- Možemo li onda po istim aršinima aktuelnog premijera da nazovemo Miloševićevim ministrom ili predsednika Srbije Tomislava Nikolića Miloševićevim potpredsednikom Vlade? - poručila je Vojinovićeva i navela da se izložena medijskom linču, zbog čega se ne osećabezbedno.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar