BAZENUNS.RS

 

19. 11. 2014. NUNS i mondo.rsKomentari (0)

Napadači na Pašalića još nepoznati, NUNS traži razgovor sa Veljovićem

Ni posle gotovo pet meseci nakon premlaćivanja urednika agencije Fonet napadači nisu otkriveni. NUNS zatražio razgovor sa direktorom policije Miloradom Veljovićem

FONET

Davor Pašalić, urednik novinske agencije Fonet vizjavio je da ga vređa to što ni nakon pet meseci policija nije otkrila napadače koji su ga na ulici pretukli i naneli teške povrede, nazivajući ga "ustašom".

 

"Mene proglase za ustašu, tuku me dva puta, na prostoru gde bi čovek očekivao da postoje kamere, i ništa se ne događa. Sad se ja stvarno pitam, kako su hapsili pre nego što su ugrađene sigurnosne kamere u ovom gradu? Na osnovu čega? Jer znam da su hapsili. Pitam se da li oni ne umeju, ili ne žele", rekao je Pašalić za portal Vajs (Vice) Srbija.

 

NUNS je juče zatražio razgovor sa direktorom policije Miloradom  Veljovićem. 


NUNS  u pismu obaveštava Veljovića da je Udruženje kreiralo onlajn Bazu verbalnih i fizičkih napada na medijske radnike od 2008. godine i da podaci ukazuju “da je poslednjih godina smanjen intenzitet i broj pretnji i direktnih fizičkih napada na novinare, ali ih, na žalost, i dalje ima”.

 

Podsetivši da je početkom jula ove godine na Novom Beogradu divljački pretučen Davor Pašalić, urednik novinske agencije FoNet, NUNS je zatražio da direktor policije primi novinarsku delegaciju sa kojom bi razgovarao i o tom napadu, čiji počinioci još nisu otkriveni.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar