BAZENUNS.RS

 

10. 10. 2014. NUNSKomentari (0)

Ni posle tri meseca nepoznati napadači na novinara Pašalića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zahteva objašnjenje od Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova, zašto ni posle tri meseca nisu otkriveni napadači na Davora Pašalića, novinara Foneta, koji je još 3. jula brutalno pretučen.

Pašalić

FONET

Pašalić

UNS traži od ministra Stefanovića da ovaj slučaj uvrsti u prioritete i u najkraćem roku obavesti javnost o rezultatima istrage.
NUNS neće dozvoliti da slučaj Davora Pašalića postane jedan u nizu nerasvetljenih ataka na novinare, jer nesankcionisanje napada na novinare i medijske radnike je jedan od glavnih razloga verbalnog i fizičkog zlostavljanja naših koleginica i kolega.

 

Davor Pašalić je napadnut u noći, 3. jula, u blizini svog stana, prilikom povratka sa posla. Njega su u novobeogradskom bloku 23, napala trojica mladića koja su mu tražila novac. Kada je odbio da im preda novac brutalno su ga pretukli, vređajući ga da je ustaša. Isti huligani su ga nešto kasnije ponovo pretukli.

 

Pašalić je u napadu zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba i zadobio je modrice po telu, što je ustanovljeno na Vojnomedicinskoj akademiji.

Sekretarijat NUNS-a
Beograd, 10. oktobar 2014. 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar