BAZENUNS.RS

 

11. 08. 2015. Jugpress, FonetKomentari (0)

Novinar Davor Pašalić bio na prepoznavanju osumnjičenih

Urednik u Novinskoj agenciji FoNet Davor Pašalić izjavio je danas da je u proteklih mesec dana, prvi put posle napada na njega 3. jula prošle godine, bio pozvan u nadležno tužilaštvo na davanje izjave, posle čega je, takođe prvi put, u dva navrata bio u policiji na prepoznavanju potencijalno osumnjičenih napadača.

Davor Pašalić, foto: Vice Serbia

Davor Pašalić, foto: Vice Serbia

Izjavu u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu sam dao 13. jula ove godine, dok sam dan kasnije u policiji bio na prvom prepoznavanju, rekao je Pašalić, koji je precizirao da je danas bio na drugom prepoznavanju.

On je FoNetu rekao da je pokušao da prepozna tri osobe koje su ga pre više od godinu dana napale i dva puta, u razmaku od desetak minuta, tukle u Novom Beogradu, slomivši mi četiri zuba.

Prema rečima Pašalića, policija je privela četvoricu osumnjičenih, ali ih on nije prepoznao kao napadače.

Priznajem, dok su me tukli, više sam vodio računa o tome da zaštitim lice, nego da zapamtim lica napadača, rekao je Pašalić i objasnio da je bolje video njihove pesnice i noge, nego lica.

Više tužilašto u Beogradu je zaključilo da napad na mene ne predstavlja pokušaj razbojništva, već nasilno ponašanje, napomenuo je Pašalić. Zato je moj slučaj tek krajem maja ove godine, posle gotovo 11 meseci, prosleđen Trećem osnovom javnom tužilaštvu u Beogradu, koje me je početkom jula i pozvalo na davanje
izjave.

U policiji tvrde da nastavljaju rad na otkrivanju napadača, rekao je Pašalić.

Pre nedavnog poziva iz tužilaštva i prepoznavanja, Pašalić je u proteklih više od godinu dva puta davao izjave policiji, u julu i decembru 2014.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar