BAZENUNS.RS

 

21. 02. 2017. A.P. DanasKomentari (0)

Pešić: Stefanović će morati da se pojavi u sudu

Pripremno ročište po tužbi ministra policije Nebojše Stefanovića protiv sociološkinje Vesne Pešić i glavnih urednica portala Peščanik - Svetlane Vuković i Svetlane Lukić, nakon jednog odlaganja, zakazano je za sutra u Višem sudu u Beogradu.

 

Ovo ročište bilo je zakazano za 25. januar ali je odloženo zbog bolesti sudije, kako su tada za Danas potvrdili advokati angažovani na slučaju. Tužilac i njegov punomoćnik, advokat Vladimir Pantelić, dogovorili su se da neće komentarisati slučaj dok ne bude doneta pravosnažna presuda, a Vesna Pešić rekla je za naš list da od pripremnog ročišta ne očekuje mnogo napretka u razrešenju slučaja, jer ono služi samo za sastanak advokata i dogovaranje termina glavne rasprave.

 

- Najvažnije je da se sada utvrdi datum glavnog ročišta na kome tužilac mora da se pojavi kako bi dao svoj iskaz. E tada ćemo čuti kakve je to duševne boli moja kolumna njemu nanela - objašnjava Pešić.

 

Ministar policije je tužbu podneo zbog kolumne "Dosoljavanje" koju je napisala Vesna Pešić 14. maja za portal Peščanik, a u kojoj poznata sociološkinja o slučaju Savamala navodi da je "jedino glupost ministra policije Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva" i da "do sada nismo otkrili zašto je baš njemu dodeljena uloga da ispadne najgluplji".

 

U tužbi se navodi da je "Vesna Pešić - novinar", a da je "maliciozno i netačno preneta izjava tužioca povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici", koju je ministar dao za RTS.

 

Stefanović zbog ovih reči traži od autorke i urednica portala odštetu u iznosu od 200.000 dinara zbog povrede časti i ugleda.

 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar