BAZENUNS.RS

 

25. 11. 2014. B92Komentari (0)

Pomaci u slučaju napada na Pašalića

Slučaj napada na novinara Foneta Davora Pašalića čini se da je pomeren sa mrtve tačke. Tim slučajem se bavi istražni tim koji je preuzeo sve prikupljene dokaz

Pašalićeve kolege u NUNS-u žele da veruju da će to dovesti do otkrivanja napadača. Više od četiri meseca od brutalnog napada ispred kuće. Napadnuti novinar Davor Pašalić pa ni javnost Srbije nemaju odgovor na pitanje ko ga je pretukao. Prikupljeni podaci sada su u rukama istražnog tima i slučaj je kažu u policiji prioritet. 


“Meni je donekle drago što sam ja prioritet MUP-a posle četiri i po meseca i ne znam kako to izgleda kada niste prioritet  MUP-a. E sada znam ako ste stranac da se to rešava brzo. Ako ste Japanac ukradu vam bicikl, nađu vam biciklu istog dana, ako ste Nemac pa vas pretuku na zelenom vencu u roku od 14 sati nađu napadača. Meni je drago što mene mup ne tretira kao stranca”, navodi Pašalić 

Davor Pašalić napadnut je 3.jula dok je sedeo na klupi ispred svoje kuće. Uz povike ustašo nekoliko muškaraca mlađih od Pašalića tukli su ga dva puta. Mesecima policija ne može da pronađe napadače. 

“Ja nisam policajac i tehnoliški sam imbecil ne znam šta mogu da otkriju posle četiri meseca”, istakao je Pašalić. 

Ceo slučaj dospeo je u ruke specijalnog tima nakon sastanka predstavnika NUNS-a i direktora policije. 

“Mora da se pošalje jasna poruka javnosti da niko ne sme nekažnjeno ni fizički ni verbalno da napada novinare. Moram da kažem da ćemo insistirati na ovom slučaju do kraja i bez obzira na činjenicu što je formiran istražni tim, mi ćemo tražiti svakog meseca izveštaje od policije dokle se tiglo u istrazi i da li postoji napredak sve dok ne budemo tačno znali ko je i zašto pretukao Pašalića ispred njegove kuće”, smatra Vukašin Obradović iz NUNS-a. 

Poražavajuće je što napadi na novinare ostaju nerasvetljeni. Sedam godina ne znamo ko je i zbog čega bacio bombu na stan novinara Dejana Anastasijevića. 

“Isti ljudi koji su u specijalnom istražnom timu, rade i na rasvetljavanju ubistava novinara. Ovim ubistvima bavi se posebna komisija. U slučaju ubistva Slavka Ćuruvije stiglo se do osumnjičenih i optužnice koja se danas dopunjava, u slučaju ubistva Milana Pantića ima napretka, a u slučaju Dade Vujasinović čekaju se veštačenja”, rekao je Anastasijević.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar