BAZENUNS.RS

 

06. 04. 2017. BetaKomentari (0)

Rukovodstvu NDNV-a prećeno smrću

Rukovodstvo Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) iz Novog Sada dobilo je u sredu uveče pretnje smrću nakon što su se u pojedinim tabloidima pojavili netačni navodi da su oni organizatori masovnih postizbornih studentskih protesta u Novom Sadu, saopšteno je danas.

U saopštenju NDNV i Nezavisnog udruženja novinara Srbije navodi se da su optužbe o organizaciji protesta lažne i da su se pojavile u "nekim režimskim tabloidima".

NUNS i NDNV zahtevaju od nadležnih organa da hitno reaguju i primereno kazne počinioca koji je pretnje uputio putem društvenih mreža i na čijem se profilu na Fejsbuku (Facebook) može videti "njegova bliskost sa Srpskom naprednom strankom".

Pretnje smrću su prijavljene MUP-u i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal prema mehanizmu koji je uspostavljen u Sporazumu o saradnji i podizanju bezbednosti novinara, koji su potpisali policija, tužilaštvo i novinarska i medijska udruženja.

Udruženja su dodala da taj mehanizam još nije dao nikakve rezultate.

"Rukovodstvo NDNV-a i njegovi saradnici i ranije su bili meta ozbiljnih pretnji smrću, i ovi slučajevi su redovno prijavljivani, ali još niko za to nije odgovarao", dodaje se u saopštenju.

 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar