BAZENUNS.RS

 

23. 02. 2016. Komentari (0)

Vlasnici nam ne daju plate i prete

Zaposleni u novinama Sport obavestili su javnost da najstarijem sportskom listu na Balkanu posle 70 godina i samo šest meseci od promene vlasnika preti gašenje! Trenutno list Sport živi sa svega 13 novinara i četiri tehnička urednika, a prema tvrdnjama zaposlenih, vlasnici ne isplaćuju plate i naknade za prevoz. Nekoliko novinara je u teškoj materijalnoj situaciji jer su kreditno zaduženi u bankama, a većina je na ivici egzistencije.

Foto: M.Miškov

Foto: M.Miškov

Radimo pod stalnim pretnjama, a mene su vlasnici novina optužili za odavanje poslovne tajne jer sam pre nekoliko dana javno rekao da nismo plaćeni. Čuli smo da je finansijska policija ušla u Sport jer ima dosta nepravilnosti sa našim ugovorima. Očekujem da tužilaštvo ispita kako se radi u našoj firmi, a pravnici kažu da ima dosta prostora za obaranje ugovora sa firmom „Beoton“ rekao je urednik u listu Sport Srđan Stamenković.


Javnosti su se obratili još Rada Nikolić i Dragan Simić, ističući da je ovo poslednji vapaj državi da spase list od gašenja. Novinarka Džoana Manojlović optužila je firme „Beoton" i „Megalopolis“ da su je izigrali i na prevaru joj uručili otkaz.


Krajem septembra „Kompanija Novosti" prodala je list Sport za oko 80.000 evra zajedničkoj firmi koja je u vlasništvu Tomice Žugića, Saše Mirkovića i Aleksandra Vuksanovića, odnosno Ace Lukasa.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar