BAZENUNS.RS

 

04. 12. 2015. KurirKomentari (0)

Vukašin Obradović: Napad SNS na Oliveru Kovačević je pritisak na javni servis!

Vukašin Obradović, predsednik NUNS, kaže da je napad SNS na urednicu RTS Oliveru Kovačević direktan pritisak na javni servis i da informativna služba SNS samo pokazuje duboko nerazumevanje šta znači sloboda medija.

Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a

Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a

Ovakvo reagovanje na izjavu Olivere Kovačević zapravo je pritisak na javni servis. Olivera Kovačević ima pravo da kao novinar javnog servisa iznosi svoje stavove koji jednostavno nisu stavovi kuće u kojoj radi. Mislim da je saopštenje SNS potpuno deplasirano i informativna služba SNS samo pokazuje duboko nerazumevanje šta znači sloboda medija i šta znači sloboda mišljenja”, kaže Obradović za Kurir.

 

Olivera Kovačević je izjavila da “bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira”.

 

Vladajućoj stranci je očigledno zasmetala i emisija Olivere Kovačević, najavljena za večeras u 21 čas, a tema je upravo sloboda medija i zašto je oblast informisanja dospela na najniže grane! U nedostatku agrumenata SNS se pita kolika je “zarada novinarke RTS-a”!

 

Podsećamo, vlasnik dnevnog lista Kurir Aleksandar Rodić, glavni urednikMilan Lađević i odgovorni urednik Marija Kordić pozvani su na saslušanje zbog navodnog izazivanja panike i nereda. Ovakvim pritiscima i zastrašivanjem, vlast na nečuven način pokušava kriminalizovanje vlasnika Adrija medija grupe, Aleksandra Rodića, kao i svih urednika i novinara naše medijske kuće.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar